Rentetilpasningslån
Et rentetilpasningslån er et lån, hvis pålydende rente justeres på bestemte tidspunkter i lånets løbetid, normalt ved årsskiftet, således at forrentningen er i overensstemmelse med markedsrenteniveauet. I lånevilkårene er det aftalt, hvor ofte og hvorledes den pålydende rente ændres. I modsætning til variabelt forrentede lån justeres renten på rentetilpasningslån med relativt lange tidsintervaller, fx hvert eller hvert femte år.

Renten på rentetilpasningslån er lavere end renten på fastforrentede lån. Ulempen er at ved rentestigninger på rentemarkedet, så vil den ydelse man betaler hvert mdr. stige. Man ved altså ikke hvad man skal betale hvert mdr. de næste 30 år. Det kan have meget store konsekvenser for ens rådlighedsbeløb, hvis renten pludselig stiger meget.

Man skal derfor være meget forsigtig med rentetilpasningslån hvis man ikke har råd til at renten kan stige.

Kategorier på sider:

Hvad er en kreditforening1111 Ln & Kredit Kreditforeninger Fastforrentede ln Hvilken kreditforening skal du vlge1111 Omlgning af ln1111 Hvad er et realkreditinstitut1111 Kampagnetilbud Gode rd om kreditforeningsln Ln med renteloft Afdragsfrie ln Rentetilpasningsln


 Du er her: Kreditforening - Netannoncer Kreditforening -