Den seneste tids uro på de finansielle markeder har haft stor indflydelse på renten og på manges kreditforeningslån. Kreditforeningerne står i kø for at rådgive kunderne, men man skal passe på.

Rentens op- og nedture har på det seneste gjort det udfordrende at være boligejer, især for dem med de populære flexlån også kaldet rentetilpasningslån. Det kan være svært at finde ud af om man skal låse renten fast nu eller vente. Der har været stor usikkerhed.

Ikke mindst kreditforeningerne har været aktive med gode råd til, hvordan man som boligejer med boliglån klarer sig gennem finanskrisen. Men man skal bruge sin sunde fornuft og ikke hoppe på alt hvad de siger. Man skal være opmærksom på at de ikke altid er habile til at komme med rådgivning. De tjener altid på dig når du foretager ændringer. Når boligejerne dermed konverterer deres lån, tjener kreditforeningerne som Totalkredit, BRF, Realkredit Danmark osv. på de gebyrer, der pålægges.

Ingen kan forudse, hvordan renten ser ud til årsskiftet, hvor renten på flexlånene tilpasses. Men selvom et flexlån lige nu kan virke som et dårligt alternativ til de fastforrentede boliglån,kan rentetilpasningslånet stadig være en god forretning, hvis sagen betragtes på lang sigt.

Flexlån eller fastforrentet lån? Det er svært at spå om hvordan renten opfører sig, om den stiger eller falder. Det er derfor umuligt med sikkerhed at sige, om man skal tage flexlån, fordi renten er på vej ned, eller tage et fastrentelån, fordi renten er på vej op. På kort sigt spare man ved at have et flexlån, men hvis renten pludselig stiger meget, så kan de pludseligt blive dyrt.

Lån i fastforrentede obligationer? Optag ikke lån i obligationer med kurs under 95, da kursen ved rentefald vil stige, så din restgæld bliver alt for stor. Eksempelvis vil et lån på 1 mio. kr. optaget til kurs 90 koste over 1,1 mio. kr. ved en kursstigning til 100, hvis lånet skal tilbagebetales før tid.

Afdragsfrie lån? I perioder med lav rente kan der afdrages på andre dyre lån ved at optage afdragsfrie lån andre steder end i boligen. Derved kan dyr gæld fjernes før billig realkreditgæld.

Restgælden falder med et fastrentelån, hvis renten falder. Vær opmærksom på at dette ikke gælder for variabelt forrentede lån.Information på sider:

Kreditforeninger - Lån & Kredit - Gode råd om kreditforeningslån - Du er her: Kreditforening - Kreditforening -